Je hebt vast geen idee hoe goed azijn van pas komt

Gepubliceerd op 05/27/2021
Advertentie

Wij durven te wedden dat je vast een fles azijn in huis hebt liggen. Je zult versteld staan om te horen wat voor gebruiken dit doodgewone product te bieden heeft. Het is meer dan een ingrediënt in je favoriete recept! Het is een geweldig product die je leven zoveel makkelijker maakt, met name in het huishouden. Maak jezelf klaar voor wat geweldige azijn hacks!

Afwassen en je afwasmachine schoonmaken

Het is makkelijk om vaatwastabletten voor je vaatwasser te kopen, maar je kunt ook voor een makkelijkere oplossing gaan. In plaats van deze tabletten te kopen kun je ook een scheutje azijn toevoegen tijdens een wasbeurt. Het haalt hardnekkige vlekken weg, wat je borden nog schoner maakt. Daarnaast maakt het de vaatwasser zelf ook schoon. Giet een kopje in de vaatwasser en laat deze draaien. Hierdoor wordt alle viezigheid verwijderd, waaronder restjes zeep en verhard water. Een kort programma verzekert je van een schone vaatwasser die in goede staat zal blijven.

Clean Your Dishes And Dishwasher

Afwassen en je afwasmachine schoonmaken

Was je autoruiten

Het is normaal als je auto veel viezigheid kent naarmate de tijd verstrijkt. Je moet iets sterks gebruiken om van het vuil af te komen als een gewone glasreiniger het werk niet voor je doet. Als je de eerst volgende keer je autoruiten wilt schoonmaken, kun je een beetje azijn gebruiken. Spray wat op de ruiten, schrob het met een lab en gebruik water om de vloeistof eraf te wassen. Dit kan vanwege de zuurgraad van de oplossing. Het zal zich door hardnekkig vuil heen slaan en laat je ruiten weer schitteren!

Wash Car Windows

Was je autoruiten

Maak je lach stralender

Wil jij een stralende lach hebben? Zo ja, dan weet je dat alleen poetsen niet alle viezigheid van je tanden weghaalt. Je wilt wellicht azijn proberen. Dip je tandenborstel in witte azijn en maak je tanden hiermee schoon. Doe dit een keer per week, en je tanden zullen binnen een korte tijd wit zijn. Het verwijdert tandplak en viezigheid.

Make Your Smile Brighter

Maak je lach stralender

Zeg maar dag tegen vieze luchtjes

Helaas is je huis schoonmaken niet voldoende. De oppervlakken zullen dan wel vrij zijn van vuil, maar het is moeilijk om af te komen van blijvende nare geurtjes. Azijn gaat je hierbij helpen. Combineer dit met wat water en voeg een paar druppels citroen etherische olie toe. Hierna kun je deze mix door je huis sprayen, en leg de focus vooral op de vuilnisbakken of de badkamer. Je huis zal hierna vrij zijn van vieze geuren.

Say Goodbye To Stinky Odors

Zeg maar dag tegen vieze luchtjes

Heelt je muggenbeten

Heb je ook zo’n hekel aan muggenbeten? Iedereen die op een plek met veel muggen heeft gewoond is het vast met ons eens. Het is nog frustrerender als sprays niet werken om ze weg te houden. Niemand geniet van het wakker worden met een beet, geloof ons maar. Het wordt nog erger als je gaat krabben. Het is makkelijker gezegd dan gedaan, maar je zult je vast beter voelen na het uitoefenen van deze truc. Het enige wat je hoeft te doen is een watje in azijn dompelen en het op de plek aanbrengen waar je bent gebeten. Dit maakt een einde aan de jeuk en desinfecteert de plek tegelijkertijd! We waarderen deze tip doordat de beet ook sneller heelt. De geur is niet fijn, maar het is het wel waard.

Heal Your Mosquito Bites

Heelt je muggenbeten

Verwijdert vlekken uit je tapijt

Vlekken in het tapijt zijn altijd vervelend. Ze kijken je aan en geven je het gevoel dat je het tapijt eigenlijk moet weggooien. Je kunt je tapijten echter zo goed als nieuw laten lijken door het gebruik van azijn. Mix een kwart beker bakpoeder of zout en twee eetlepels azijn in een fles of kommetje. Hierna kun je een beetje van de mix op het tapijt gieten zodat het de hele vlek zal markeren. Wacht tot het helemaal is opgedroogd voordat je gaat stofzuigen. De vlek is als het goed is nergens meer te bekennen, geniet van je schone tapijt!

Get Rid Of Carpet Stains

Verwijdert vlekken uit je tapijt

Maakt je handdoeken zachter

Handdoeken worden minder zacht en pluizig zodra je ze vaker gebruikt. Ze worden wat harder. Dit is niet fijn als je jezelf hierin wilt wikkelen na een warme douche! Als de handdoeken in je huis een opfrisser kunnen gebruiken kun je een fles azijn erbij pakken. Voeg een halve kop toe voor de wasbeurt en dit blaast ze een nieuw leven in!

Bring Your Towels To Their Fluffy Glory

Maakt je handdoeken zachter

Zachtere voeten

Geen tijd voor een pedicure in een nagelsalon? Mocht dit het geval zijn, dan kun je het prima thuis doen met een beetje azijn. Nagels lakken is slechts een onderdeel van het proces. Daarnaast laten ze je voeten weken in een vloeistof die dode huidcellen verwijdert. Je kunt dit onderdeel van de behandeling nadoen met een combinatie van mondwater en azijn. Laat je voeten weken in deze mix voor zo’n 15 minuten. Hierna moet je je voeten scrubben en kan je de dode huidcellen zo weghalen. Het is zo makkelijk.

Get Softer Skin On Your Feet

Zachtere voeten

Verwijdert vlooien uit je huisdier zijn vacht

Het komt wel eens voor dat huisdieren last hebben van vlooien, maar dit betekent niet dat je er geen rekening mee moet houden. In plaats van vlooienshampoo kun je azijn gebruiken. Het enige wat je moet doen is het mengen van water en appelciderazijn in een spuitfles. De volgende stap is om het mengsel op je huisdier te spuiten. Doe dit voordat je je huisdier in het vervolg met shampoo wast! Hoe kan dit werken? Azijn en vlooien gaan niet samen. Het is verstandig om dit aan te houden om er zeker van te zijn dat je huisdier geen vlooien heeft.

Remove Fleas From Your Furry Pals

Verwijdert vlooien uit je huisdier zijn vacht

Reinig en verwijder nare geurtjes uit de afvalverwijdering

Lijkt het niet onvermijdelijk dat de afvalverwijdering na een bepaalde tijd gaat stinken? Wij weten vrijwel zeker dat het niet prettig is om je handen erin te steken en etensresten eruit te halen. De gedachte alleen al! Je kunt echter azijn gebruiken om de afvalverwijdering snel schoon te krijgen. Het enige wat je hoeft te doen is een ijsblokjesvorm te pakken en voeg hier water, azijn en partjes citroen aan toe. Laat dit in de vriezer staan en pak er een of twee om deze in de gootsteen te leggen. Op deze manier kom je van de nare geurtjes af en zal het naar citroen ruiken!

Clean And Deodorize The Garbage Disposal

Reinig en ontgeur de afvalverwijdering

Versnelt het genezingsproces van blauwe plekken

We hebben allemaal wel eens wonden en blauwe plekken. Zodra dit gebeurt willen we dat het zo snel mogelijk heelt en wegtrekt. Dit kan je waarmaken met azijn. Als je een blauwe plek hebt, moet je een stukje keukenpapier in witte azijn laten weken. Hierna breng je dit aan op de blauwe plek. Deze oplossing zorgt voor een sneller genezingsproces, laat de plek en de pijn verdwijnen.

Speed Up The Healing Process Of Bruises

Versnelt het genezingsproces van blauwe plekken

Maak je fruit ermee schoon zodat dit langer mee gaat

Dit is een tip die je zoveel mogelijk moet gebruiken. Zodra je groenten en fruit koopt, moet je deze in azijn wassen als je thuis aankomt. Vul de gootsteen met warm water en een half kopje azijn. Daar kun je de groenten en fruit tien minuten in laten weken en daarna leg je deze in de koelkast. Azijn verwijdert extra vuil die het eten sneller laten bederven. Je waardeert deze hack vast heel erg, want hierdoor gaat alles langer mee!

Clean Fruits To Make Them Last Longer

Maak je fruit ermee schoon zodat dit langer mee gaat

Vlek verwijderaar

Hoe voorzichtig je ook bent, je krijgt altijd wel vlekken in je kleding. Gebruik geen vlek verwijderaar om een vlek weg te schrobben of gooi het kledingstuk niet weg. Je kunt dit oplossen met azijn. Als je een vlek ziet kun je wat azijn op de plek aanbrengen en daarna was je deze zoals altijd. Het kledingstuk hoeft niet per direct te worden gewassen, het kan ook na een paar dagen. Na de wasbeurt zou de vlek helemaal weg moeten zijn. Deze truc komt als gelegen als je je kledingstuk zo nieuw mogelijk wilt houden.

Take Stains Out Of Clothes

Vlek verwijderaar

Maak je bloemen hun leven langer

Je kunt je huis altijd wel opfleuren met snijbloemen. Maar helaas gaan deze niet zo lang mee. Deze beginnen te verwelken zodra ze uit de ouderplant worden gesneden. Kort daarna sterven deze. Je kunt de levensduur van je bloemen langer maken door middel van azijn! Als je een boeket in huis hebt kun je een theelepel suiker en twee eetlepels azijn toevoegen aan het water. Dit is voedsel voor de snijbloemen en hierdoor blijven ze langer gezond.

Extend The Lives Of Your Cut Flowers

Maak je bloemen hun leven langer

Shampoo

We snappen dat je niet blij bent met een vette hoofdhuid. Het is moeilijk om je haar schoon te houden zonder het te beschadigen. Je hoeft echter niet veel geld uit te geven aan een goede shampoo als je er ook zelf een kunt maken. Maak gebruik van een oude shampoofles en meng het ene deel met appelciderazijn en de andere twee delen met water. Schud deze goed en verdeel het gelijkmatig over je haar. Vervolgens kam je het uit vanaf de wortels tot aan de uiteinden en wacht je vijf minuten voor het uitspoelen. Hierna moet je haar wel glanzen! Doe dit minstens één keer per week zodat je haar niet snel vettig wordt.

Save Money On Clarifying Shampoo

Shampoo

Krassen verwijderen

De meeste mensen streamen tegenwoordig films. Vroeger gebruikten de meesten dvd’s en was er niks anders. Maar deze kregen vaak veel krassen. Maar treur niet, want ook hier komt azijn weer goed van pas. Had je ooit kunnen bedenken dat deze vloeistof krassen van dvd’s zou kunnen verwijderen? Mocht je schijf vastlopen dan kun je dit proberen. Pak een zacht doekje, week deze in witte azijn en veeg de onderkant van de dvd schoon. Makkelijk, toch?

Get Scratches Out Of Your Discs

Krassen verwijderen

Vervelende fruitvliegjes

Wellicht houd je wel veel van dieren, maar bij deze betwijfelen wij het. Wat als wij je zeggen dat je ze niet hoeft te verdragen? Je hebt alleen wat azijn nodig om ze weg te houden uit je keuken. Giet wat appelciderazijn in een potje met saus voordat je wat druppels afwasmiddel toevoegt. Plaats deze op het oppervlak waar ze zich het meeste bevinden. Ze zullen erop af stormen maar verdrinken vervolgens in het mengsel. Het is een sombere truc – maar het werkt!

Kill Those Annoying Fruit Flies

Vervelende fruitvliegjes

Laat je huis beter ruiken

Je huis ruikt af en toe niet zo fris. Het kan altijd erger, maar het is niet fijn om in een onaangename geur rond te lopen die blijft hangen. Volg deze tip om ervan af te komen. Hiervoor heb je een sneetje witbrood en azijn nodig, wat best vreemd klinkt. Maar deze combinatie hoef je niet zelf op te eten. Giet de azijn over het brood en laat deze op een bordje in de stinkende ruimte van je huis staan. Het zuur in de vloeistof en de gist in het witbrood nemen de vieze geur in zich op zodat je huis daarna weer fris ruikt.

Make Your House Smell Better

Laat je huis beter ruiken

Weg met de vreemde geur in je kleding

We herkennen dit allemaal. Het is makkelijk om je vieze kleding in de wasmachine te gooien en ze vergeet eruit te halen. Dit kan je niet te lang volhouden doordat kleding een vreemde geur kan ontwikkelen die je niet makkelijk eruit krijgt. Gelukkig werkt azijn tegen het verwijderen van nare geurtjes. Als je kleding een beetje naar schimmel ruikt als gevolg van vochtigheid, wees dan niet getreurd. Je kunt de lading opnieuw wassen met een halve kop witte azijn en wat druppels van etherische olie.

Get Rid Of The Mildew Smell In Clothes 

Weg met de vreemde geur in je kleding

Goed tegen onkruid

Bekommer jij je ook om je tuin en wil je deze in leven houden? Zo ja, dan moet je je onkruid geleidelijk wieden. Maak geen gebruik van chemische onkruidverdelgers, gezien het feit dat ook deze je planten kunnen beschadigen en je naasten zelfs kunnen vergiftigen! Vertrouw in plaats daarvan op azijn. Koop een azijn soort met een hoge zuurgraad en giet dit in een spuitfles. Dit kun je gebruiken om onkruid te wieden. Je ziet direct resultaat. Je kunt ook een liter witte azijn, een eetlepel afwasmiddel en zout combineren om een soortgelijk resultaat te zien. Weg met agressieve chemicaliën dus!

Kill Weeds With It

Goed tegen onkruid

Houten meubels

Vind je het niet verschrikkelijk als je krassen krijgt op je houten meubels? Dit gebeurt nou eenmaal, maar het is niet goed. Door middel van azijn kun je de conditie verbeteren. Meng wat jodium en appelciderazijn in een fles of kom, en verdeel het mengsel over de krassen en deuken. Het hout wordt hierdoor weer glad en je kunt zelfs meer jodium gebruiken om de kleur weer terug te krijgen mocht het hout donkerder zijn.

Buff Out Imperfections In Wooden Furniture

Houten meubels

Kalmeert verbranding door de zon

Niemand houdt ervan om te verbranden in de zon. Je moet ten alle tijden zonnebrandcrème opsmeren, maar een ieder vergeet dit wel eens. Je huid hoeft echter niet te lijden als je azijn in huis hebt. Zet een fles gedistilleerde appelazijn koud, en zodra deze is afgekoeld giet je een beetje op een doekje om hiermee op de verbrande plekken te deppen. Azijn bevat ingrediënten die jeuk en vervelling minder heftig maken. We kunnen niet garanderen dat de rode kleur vervaagt, maar het genezingsproces wordt wel makkelijker.

Soothe Your Painful Sunburns

Kalmeert verbranding door de zon

Haalt kreukels uit je kleding

Als je dit nog niet wist, is het handig om witte azijn ook buiten de keuken te gebruiken. Wellicht wil je het in je washok bewaren. Na het draaien van een was kan het voorkomen dat bepaalde kledingstukken gestreken moeten worden. Niemand vindt dit écht leuk, of wel soms? Je hoeft je tijd echter niet te verspillen, want azijn komt ook hier weer goed van pas. Giet een eetlepel azijn, samen met twee kopjes water en een theelepel haarconditioner in een spuitfles. Spray dit over je kleding nadat je het uit de droger haalt. Deze spray is goed doordat het de vezels van je kleding recht trekt en daardoor kreukels gladstrijkt.

Smooth Wrinkles Out Of Clothes

Haalt kreukels uit je kleding

Maakt je ruitenwissers minder streperig

Het was al bekend dat azijn bijdraagt aan de schoonmaak van je autoruiten. Maar het werkt ook voor ruitenwissers. Zodra deze ouder worden, blijven ze sneller plakken en laten ze streperige afdrukken achter. Het is nog vervelender als ze water en vuil op je voorruit spuiten in plaats van hun schoonmaakwerk doen. Maar je hoeft ze niet weg te gooien. Pak een doek en laat deze in gedistilleerde witte azijn weken, om vervolgens het rubber van de ruitenwissers ermee schoon te maken. Al het vuil wat die streperige afdrukken veroorzaakt wordt in een klap verwijderd. Deze simpele hack maakt je leven een stuk makkelijker.

Make Your Windshield Wipers Less Streaky

Maakt je ruitenwissers minder streperig

Goed tegen een zere keel

Word je ook panisch van het idee om azijn te drinken? Het is wellicht geen fijn idee, maar het helpt als je last van je keel hebt. Mocht je keel pijnlijk aanvoelen, dan kun je een paar eetlepels appelciderazijn toevoegen aan een kop met heet water. Om de smaak beter te maken kan je er ook honing aan toevoegen. Drink het wel op! Hierdoor zul je je een stuk beter voelen, geloof ons.

Fix Your Sore Throat

Goed tegen een zere keel

Computer schoonmaken

Na verloop van tijd worden computers stoffig. Het is moeilijk om ze schoon te maken. Het stof lijkt niet weg te gaan, hoe goed je je best ook doet. Azijn helpt bij het schoonmaken van je laptop. Zet het apparaat eerst uit, en meng water en witte azijn in een 1:1 verhouding. Pak een zachte doek en laat deze in het mengsel weken voordat je deze uitknijpt. Neem je computer voorzichtig af met de doek. Hierna moet je laptop schoon zijn. De kleine plekjes rondom je toetsenbord kun je met behulp van een wattenstaafje schoon krijgen!

Get Dust Out Of Your Computers

Computer schoonmaken

Advertentie