Hier zijn een aantal vliegtuigen van de vorige generaties

Gepubliceerd op 03/25/2021
Advertentie

Tegenwoordig zien wij zoveel high-tech vliegtuigen die worden geïntroduceerd. Heb je wel eens stil gestaan bij de vliegtuigen die een lange tijd geleden zijn gebouwd? Hoe zijn deze toestellen tot stand gekomen zonder de ontwikkelde technologie die wij vandaag de dag hebben? Vandaag de dag, wetende dat mensen op het gebied van luchtvaart in een moeilijke tijd zaten, was het geen verrassing dat veel vliegtuigen een enorme mislukking waren. Hier zijn enkele vliegtuigen die een succes hadden moeten worden, maar uiteindelijk finaal zijn mislukt.

De Fisher P-75 Eagle

De Fisher P-75 Eagle was een gevechtstoestel, uitgevonden door de Fisher Body Division of General Motors. Het woord “eagle” (adelaar), representeerde de glorie van de Verenigde Staten. Nummer 75 was geïnspireerd bij het Franse 75-mm pistool. Het duurde jaren om dit vliegtuig te bouwen. Maar ondanks alle unieke en gevarieerde apparatuur die tijdens het bouwen werd gebruikt, beschikte het toestel echter niet over het vereiste aantal pk’s dat nodig was om op de juiste manier te opereren – wat leidde tot een mislukking voor zowel het vliegtuig als de ontwerpers.

The Fisher P-75 Eagle

De Fisher P-75 Eagle

De Douglas DC-10

McDonnell Douglas DC-10 is een breedromp vliegtuig, gefabriceerd door McDonnell Douglas. Het toestel vliegt nog steeds vandaag de dag dankzij alle verbeteringen die aan zijn aangebracht. Wist je dat toen het werd geïntroduceerd in de luchtvaart, veel mensen in de Douglas DC-10 omkwamen vanwege de defecte onderdelen? De deur was het centrale deel die de schuld op zich moest nemen. De vrachtdeur is ontworpen om naar de buitenkant te openen, wat de voornaamste reden is waardoor het vliegtuig bij veel ongelukken betrokken is. Een van de tragedies vond plaats in de jaren ’70 toen de deur uit het niets tijdens de vlucht openging.

The Douglas DC-10

De Douglas DC-10

De Bell FM-1 Airacuda

Hier hebben wij nog een gevechtsvliegtuig. De Bell YFM-1 werd in de jaren dertig geïntroduceerd als een militair vliegtuig, ontworpen door de Bell Aircraft Corporation. Alle mensen die betrokken waren bij het lanceren, waren reuze benieuwd naar de eerste vlucht van Airacuda. De gebruikte materialen waren van hoge kwaliteit en het ontwerp was heel bijzonder. Er zaten wapens in die konden worden gebruikt om vijanden af te weren. De constructie bleek echter een enorme mislukking te zijn doordat het vliegtuig regelmatig oververhit raakte. Daarnaast zeiden de mensen die met Airacuda vlogen dat zodra de wapens werden gebruikt, er veel rook in het vliegtuig vrij kwam. Bah!

The Bell FM-1 Airacuda

De Bell FM-1 Airacuda

De Vought F7U Cutlass

De Vought F7U Cutlass was een straaljager die door de Amerikaanse marine werd gebruikt. Mensen waren gefascineerd door het unieke ontwerp. Maar deze fascinatie werd al gauw een teleurstelling gezien het feit dat het toestel veel ongelukken meemaakte doordat het problematisch vloog. De Cutlass had een snelheid van 1094 km per uur, het ging zo snel, en daardoor crashte deze meerdere malen. Dit bewijst dat je iets niet op zijn uiterlijk moet beoordelen, want door het innovatieve ontwerp waren er veel problemen in de constructie, voornamelijk in de motor.

The Vought F7U Cutlass

De Vought F7U Cutlass

De Convair NB-36

De Convair NB-36, ook wel bekend als de Crusader, was een vliegtuig die speciaal is ontworpen voor een experiment voor de Aircraft Nuclear Propulsion – het was gebouwd om een kernreactor mee te nemen. Het was een gevaarlijk toestel. Iedere keer dat deze vloog, moesten er mensen achteraan vliegen om geen risico’s te nemen. In 1961 nam deze zijn laatste vlucht doordat het ANP programma werd geannuleerd – het originele programma waar het toestel voor was gebouwd.

The Convair NB-36

De Convair NB-36

De PZL M-15 Belphegor

De PZL M-15 Belphegor was een straalvliegtuig ontworpen door de WSK PZL-Mielec. Deze had een hele luidruchtige motor, vandaar dat het toestel de naam “Belphegor” kreeg, vernoemd naar een luidruchtige demoon genaamd Belphegor. Het ontwerp was vrij uniek, maar het leek op een dubbeldekker wat een van de fouten van de ontwerpers was. Hierdoor kostten de materialen en andere bijkomende vergoedingen hen veel geld.

The PZL M-15 Belphegor

De PZL M-15 Belphegor

De Wright Flyer

De Wright Flyer was het eerste succesvolle zwaarder dan lucht aangedreven toestel, ontworpen door de enige echte Wright broers. Wij kennen de Wright broers als degenen die veel in de luchtvaart hebben uitgevonden. Sommige van hun uitvindingen werden enorm bekend, en sommigen juist niet. De Wright Flyer kon worden onderverdeeld als de minst goede. Toen deze op een proef vlucht werd gestuurd kon deze maar 1 minuut vliegen. Daarna werden er veel storingen gedetecteerd door de Wright broers, wat leidde tot het opgeven van de Wright Flyer en hun focus op een andere innovatie.

The Wright Flyer

De Wright Flyer

De Harrier Jump Jet

De Harrier Jump Jet, die bekend stond als de Harrier, is de familie van een straalmotor aangedreven aanvalsvliegtuig. Deze is gebouwd met een buitengewoon ontwerp, maar deze uitvinding was weer het bewijs van het gezegde dat mensen iets niet op zijn uiterlijk moeten beoordelen. Ondanks al zijn kenmerken, kon de Harrier Jump Jet maximaal 15 minuten in de lucht blijven vliegen en het maximale van 1287 km behalen per vlucht. 

The Harrier Jump Jet

De Harrier Jump Jet

De Lockheed Martin VH-71

De Lockheed Martin VH-71 was ontworpen om de Verenigde Staten hun Marine One U.S. Presidential transport van het Marine Corps te vervangen. Het was een enorm toestel en goed gebouwd. Wat maakte dit tot een mislukking en liet het op deze lijst verschijnen? Dit kwam door de prijs. Jaren na de lancering werd het te duur om het te onderhouden en moest de Amerikaanse overheid een ander soort transport kiezen. De fabrikanten moesten alle plannen opgeven die met het toestel te maken hadden.

The Lockheed Martin VH-71

De Lockheed Martin VH-71

De Bristol 188

De Bristol 188, die ook wel bekend stond als the Flaming Pencil, is een onderzoek toestel ontworpen en gefabriceerd door de Bristol Aeroplane Company. Het kreeg de bijnaam, Flaming Pencil, door zijn ontwerp die op een potlood leek. Iedereen was enthousiast om de eerste vlucht te zien, maar ontdekten al snel dat het een klein probleem tijdens het opstijgen had. Het toestel moest tenminste 482 km per uur gaan voor deze veilig kon opstijgen. Daarnaast lekte de benzinetank constant tijdens het vliegen wat een totale mislukking was. 

The Bristol 188

De Bristol 188

De Aerodrome

De Aerodrome was ontworpen in 1901 door Samuel Pierpont Langley, een welbekende wetenschapper die veel prototypes had uitgevonden. De Aerodrome was het allereerste toestel die een vlucht met mankracht liet gaan. Het had een succesvol toestel moeten worden, totdat er iets onverwachts gebeurde – het toestel crashte meerdere malen en kwam terecht op verschillende plekken.

The Aerodrome

De Aerodrome

De McDonnell XF-85 Goblin

De McDonnell XF-85 Goblin was een gevechtsvliegtuig. Het was er niet zomaar een. Deze werd uitgevonden als een een parasietvliegtuig – een toestel die verbonden was met een groter vliegtuig die uiteindelijk uit de bommenwerper (het grotere toestel) werd gelanceerd om de tegenstanders aan te vallen. Het had een speciaal ontwerp, maar werd overschaduwd door de andere toestellen door zijn kleine machine geweren die tijdens een gevecht gebruikt moesten worden.

The McDonnell XF-85 Goblin

De McDonnell XF-85 Goblin

De Lockheed XFV-1 Salmon

De Lockheed XFV-1 Salmon, ook wel bekend als de Salmon, was een toestel die werd gebouwd voor het Amerikaanse leger. Deze is uitgevonden voor een verticale opstijging. Maar zij realiseerden zich niet dat het heel vreemd was om deze verticaal te laten landen. Een andere factor die de Salmon niet liet slagen was het feit dat de motor na een aantal vluchten kapot ging.  

The Lockheed XFV-1 Salmon

De Lockheed XFV-1 Salmon

De Grumman X-29

De Grumman X-29 was een toestel die werd gebouwd voor een experiment die werd uitgevoerd door Grumman (de ontwerper) met het bedrijf van de Amerikaanse luchtmacht en the National Aeronautics and Space Administration (NASA). Als je kijkt hoe deze eruit ziet, kun je zien dat het toestel een uniek en fantastisch ontwerp had. Technisch gezien, waren de naar voren gebogen vleugels de kenmerken die het vliegtuig tijdens de vlucht onstabiel maakte. Zo’n constructie maakte het bijna onmogelijk om met de Grumman X-29 te vliegen. 

The Grumman X-29

De Grumman X-29

De Baade 152

De Baade 152, die ook bekend staat als Dresden 152, was een passagiersvliegtuig die werd gebouwd door de VEB Flugzeugwerke Dresden, een Oost-Duitse vliegtuigbedrijf. Het had een prima ontwerp en structuur aan de buitenkant, maar wij moeten ook een aantal dingen benoemen die zich in de binnenkant van het vliegtuig bevonden. Tijdens zijn tweede vlucht kwamen alle passagiers om doordat de Baade 152 crashte. Na een intens onderzoek bleek de motor defect te zijn door een probleem in de voering van de brandstof. 

The Baade 152

De Baade 152

De Rockwell XFV-12

De Rockwell XFV-12 was een gevechtsvliegtuig gefabriceerd door Meritor Inc. en Rockwell International. De fabrikanten van dit toestel hadden een grote naam opgebouwd op het gebied van luchtvaart en daardoor waren de verwachtingen van het publiek hoog. Maar door meerdere problemen waren mensen teleurgesteld doordat de Rockwell XFV-12 niet eens zijn eerste vlucht kon waarmaken.

The Rockwell XFV-12

De Rockwell XFV-12

De Tupolev Tu-144

De Tupolev Tu-144 was een supersonisch vliegtuig, gebouwd in de midden jaren ’60 met 24 centrale systemen in totaal. Het had een mooie structuur waardoor alle mensen ter wereld, vooral de ontwerpers van het vliegtuig zelf, dit toestel graag wilden zien vliegen. Helaas crashte de Tupolev Tu-144 doordat 22 van de centrale systemen een plotselinge storing hadden. Veel mensen waren er kapot van toen het nieuws naar buiten kwam.

The Tupolev Tu-144

De Tupolev Tu-144

De Dassault Balzac V

De Dassault Balzac V was een vliegtuig die was ontworpen en gefabriceerd door Dassault Aviation. Het toestel werd zo gebouwd om een verticale landing te ondergaan. De structuur was fijntjes en had een mooi uiterlijk van buitenaf. Maar dit vliegtuig had een groot technisch probleem. Op een dag crashte deze uit het niets, wat twee piloten het leven kostte. De dood van de piloten weerhield de fabrikanten er niet van om de innovatie van de Dassault Balzac V verder uit te breiden. Een aantal jaren na het incident, crashte het toestel weer, wat de laatste vlucht ooit is geweest van dit vliegtuig.    

The Dassault Balzac V

De Dassault Balzac V

De Havilland Comet

De Havilland Comet was het allereerste commerciële straalvliegtuig die ooit is gemaakt. Deze is ontworpen en gefabriceerd door de Havilland. Duizenden mensen waren gefascineerd door het passagiersvliegtuig. Maar het vliegtuig presteerde niet zo goed als iedereen dacht. Ook al werkte deze niet op de juiste manier, weerhield dit de fabrikanten er niet van om het vliegtuig te verbeteren. Het leek erop dat al hun harde werken niet werd beloond – ondanks alle verbeteringen die aan het vliegtuig waren aangebracht, presteerde deze nog steeds niet goed genoeg.

De Havilland Comet

De Havilland Comet

De Devil’s Hoverbike

De Devil’s Hoverbike was een vliegtuig dat werd ontworpen zodat het Amerikaanse leger er gebruik van kon maken. Het werd gelanceerd in de jaren 50. Je zou denken dat dit vliegtuig iets met hoverboards te maken heeft – de Devil’s Hoverbike was het toestel dat mensen ertoe zette om hoverboards te ontwerpen. In de jaren ’50 hadden de piloten die het vliegtuig zouden besturen, iets om hun voeten op te leggen om het vliegtuig te laten bewegen. Als je erover nadenkt, was het een behoorlijke uitdaging – misschien was dat een van de redenen die ervoor zorgden dat dit vliegtuig een enorme mislukking was.

The Devil’s Hoverbike

De Devil’s Hoverbike

De Christmas Bullet

De Christmas Bullet, ook wel bekend als de Cantilever Aero Bullet, was een toestel die is ontworpen door een wel heel apart persoon. Deze is ontworpen door Dr. William Whitney Christmas om een storing te veroorzaken zodra het toestel een bepaalde hoogte zou bereiken. Doordat hij altijd al een psychopaat is geweest, nodigde Dr. William Cuthbert Mills uit, die een geweldige piloot was, om zijn innovatie uit te proberen. De piloot accepteerde zijn uitnodiging en vroeg zelfs zijn moeder om met hem mee te komen. Toen zij een bepaalde hoogte bereikten, kreeg het toestel een storing waardoor Cuthbert Mills en zijn moeder kwamen te overlijden door de crash. Dit is een van de meest vreselijke toestellen die ooit heeft mogen bestaan in de volledige geschiedenis van de luchtvaart.

The Christmas Bullet

De Christmas Bullet

De Messerschmitt Me 163 Komet

De Messerschmitt Me 163 Komet was een onderscheppingsvliegtuig die is ontworpen door Alexander Lippisch. Het was een raket-aangedreven toestel. Hierdoor kon deze met een hoge snelheid vliegen. Het voornaamste probleem was dat het een minimale brandstof capaciteit had, namelijk een maximaal van drie minuten. Daarna moest het toestel landen zodat de tank weer gevuld kon worden. Dit kleine probleem leidde naar meerdere brandstoflekkages, wat uiteindelijk tot verschillende ongelukken heeft geleid.

The Messerschmitt Me 163 Komet

De Messerschmitt Me 163 Komet

De Noviplano

De Noviplano, ook bekend als de Caproni Ca.60 Transaero, was een trans-Atlantisch passagiersvliegtuig. De ontwerper, Caproni, wilde waarschijnlijk een uniek vliegtuig introduceren doordat hij de Noviplano op een aparte, maar toch onderscheidende manier had ontworpen. Het vliegtuig beschikte over negen vleugels en acht motoren, wat er écht niet uit zag. Als je denkt dat het ontwerp van het vliegtuig het enige was wat niet klopte, dan heb je het mis. De Noviplano had ook technische problemen waardoor hij op een slechte manier presteerde.

The Noviplano

De Noviplano

De Blackburn Roc

De Blackburn Roc, ook wel de Blackburn B-25 Roc, was een gevechtsvliegtuig die tijdens de Tweede Wereldoorlog werd gebruikt. Om eerlijk te zijn heb ik niks goeds te zeggen over dit toestel, naast het feit dat het een vliegtuig van een vijand naar beneden kon halen, dus laten we snel doorgaan naar de kritiek. Ten eerste was het vliegtuig geen mooi toestel. De structuur was niet goed. Daarnaast was er nog iets wat de Blackburn Roc liet falen, namelijk de keuze van de materialen. Het zorgde ervoor dat het toestel heel zwaar werd en niet snel kon vliegen. 

The Blackburn Roc

De Blackburn Roc

De Blackburn Botha

Hier hebben wij nog een Blackburn vliegtuig. De Blackburn Botha was een torpedo bommenwerper met een totaal van vier zitplaatsen. Net als de Blackburn Roc, was de manier waarop deze is gebouwd niet praktisch. Het vliegtuig was weer te zwaar. De andere imperfectie was dat de Blackburn Botha zijn compartment niet voor toezicht gebruikt kon worden door het vreselijke ontwerp. De Blackburn Botha was een gecompliceerd toestel om mee te vliegen, ook al probeerde de beste piloot ter wereld het. Diegene had er alsnog veel moeite mee gehad door de structuur van het vliegtuig.

The Blackburn Botha

De Blackburn Botha

De Embraer EMB-120 Brasilia

De Embraer EMB 120 Brasilia is een twin turboprop lijnvliegtuig die is ontworpen en gefabriceerd door Embraer of Brazil. Er was niks mis met het uiterlijk. Maar het toestel had veel technische problemen, en wetende dat het een passagiersvliegtuig was, kon het te gevaarlijk zijn om een vlucht te nemen met de Embraer EMB-120 Brasilia. Dit vliegtuig was betrokken bij meerdere ongelukken.

The Embraer EMB-120 Brasilia

De Embraer EMB-120 Brasilia

Advertentie